Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος υιοθετούν το αρχαίο θέατρο της Ερέτριας: Ημερολόγιο 2021-Ερέτρια

Ημερολόγιο 2021-Ερέτρια
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ  ΕΡΕΤΡΙΑ
 
Το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ταξίδεψε και φέτος για τέταρτη χρονιά στην ιστορία μέσα από τη μελέτη των αρχαίων θεάτρων της Ελλάδας σε συνεργασία με το "Διάζωμα".
Μετά το θέατρο του Ελευθερέως Διονύσου,το θέατρο του Θορικού στη Λαυρεωτική και το θέατρο της Δωδώνης,με οδηγούς τις δράσεις «Ας υιοθετήσουμε ένα αρχαίο θέατρο» και «Μαθητές ξεναγούν μαθητές», φέτος ταξίδεψε στο παρελθόν «υιοθετώντας» το αρχαίο θέατρο της Ερέτριας.
Οι μαθητές της θεατρικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους Αποστόλου Μάγδα, Γούναρη Μαρινέττα και Τσαούση Ελένη,συγκέντρωσαν υλικό για το θέατρο το ταξινόμησαν, μελέτησαν τις πληροφορίες, και εκφράστηκαν δημιουργικά φτιάχνοντας ένα ημερολόγιο του 2021 αφιερωμένο στο θέατρο της Ερέτριας.
Τέλος παρουσίασαν την έρευνά τους και την εργασία τους στους συμμαθητές τους στην πλατφόρμα webex.Μέσα από αυτή τη δράση ήρθαν σε επαφή με τους αδιάψευστους μάρτυρες της υλικής και πνευματικής μας κληρονομιάς, τα αρχαία θέατρα, συνειδητοποιώντας την επικαιρότητα και τη διαχρονική τους αξία.