Καλώς Ήλθατε στο 2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Αρτέμιδος
Ανδρέα Παπανδρέου 3 | Αρτέμιδα | Τ.Κ. 19016
Τηλ. 2294087850 | mail@2gym-artem.att.sch.gr

ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2021-2022

ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ- 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ-ΑΜΠΕΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΪΡΟΥ) ΣΧ. ΕΤΟΣ 2021-2022

Το σχολείο μας για 5η συνεχόμενη χρονιά συνεχίζει την υιοθεσία των αρχαίων θεάτρων στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Διαζώματος: " Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα". Κατά το σχολικό έτος οι μαθητές μας υιοθέτησαν το αρχαίο θέατρο Ορχομενού Βοιωτίας, μελέτησαν την ιστορία και την αρχιτεκτονική του και δημιούργησαν πολυμεσική παρουσίαση.

Επιπλέον το σχολείο μας δημιούργησε Δίκτυο Συνεργαζόμεων Σχολείων τα οποία  παρουσίασαν σε κοινή διαδικτυακή εκδήλωση τις δράσεις τους τις σχετικές με τα αρχαία θέατρα. Οι μαθητές μας παρουσίασν το αρχαίο θέατρο του Ορχομενού, το 1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος παρουσίασε την δημιουργία ηλεκτρονικού περιοδικού για το αρχαίο θέατρο και το Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας Χανίων το αρχαίο θέατρο της Απτέρας.

Στο πλαίσιο της ίδιας δράσης οι μαθητές μας ταξίδεψαν στην Κρήτη όπου παρουσίασαν δρώμενο από την τραγωδία του Ευριπίδη Ελένη στο Θέατρο Απτέρας στα Χανιά και παρακολούθησαν αντίστοιχο δρώμενο που παρουσίασαν οι μαθητές του Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας Χανίων.

Την  δράση συντόνισαν οι καθηγήτριες Γούναρη Μαρινέττα, Τσαούση Ελένη, Μίχου Άρια.

Μπορείτε να δείτε την πολυμεσική παρουσίαση των μαθητών για το αρχαίο θέατρο του Ορχομενού ΕΔΩ.