Ο Κήπος μου - Γκαίτε

Βιωματική δράση: Ο κήπος μου (Ινστιτούτο Γκαίτε 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017) 

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος συμμετείχαν στη βιωματική δράση που υλοποιήθηκε από την εικαστικό κ.Τζένη Μαρκέτου, την Υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων Ανατολικής Αττικής κ. Αλεξιάδη Κατερίνα και τον κ. Γιώργο Μόσχο Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα δικαιώματα του παιδιού στο Ινστιτούτο Γκαίτε (2-3 Δεκεμβρίου 2017).

Συμμετείχαν 9 σχολεία της Αττικής με θέμα: Δημιουργούμε τις συνθήκες για να φανταστούμε και να δημιουργήσουμε τον δικό μας χώρο και απελευθερωμένοι από τους προκαθορισμένους περιορισμούς της σχολικής τάξης, ανακαλύπτουμε μαζί με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τις απολαύσεις τόσο της δραστηριοποίησης όσο και της γενναιοδωρίας.

Ο Κήπος μας στοχεύει στη δημιουργία ενός μοντέλου συνέλευσης, όπου τέμνονται η τέχνη και η κριτική  παιδαγωγική η οποία είναι: προσανατολισμένη στη δράση, στοχαστική, δημοκρατική, κοινοτική και τοπική, κριτική, κοινωνικά δίκαιη, σωματική και μαθητοκεντρική.

Η Τζένη Μαρκέτου με τον Κήπο επιθυμεί να τιμήσει την Παγκόσμια Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού που υιοθετήθηκε το 1924 και γιορτάζεται στις 20 Νοεμβρίου.

Συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου μας, Αναστασοπούλου Νίκη, Γάτσιου Άννυ, Δικιανίδης Γιάννης, Σκλάβος Ωρίωνας, Ράου Γιάννης, Ράου Ηλέκτρα και Ράου Ρομπέρτα.

 

Υπεύθυνες καθηγήτριες
Παπαδοπούλου Θεοδοσία ΠΕ8
Γούναρη Μαρινέττα ΠΕ2

 Khpos_1

khpos2.jpg

khpos_3.jpg

khpos_4.jpg

khpos_5.jpg