Καλώς Ήλθατε στο 2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Αρτέμιδος
Ανδρέα Παπανδρέου 3 | Αρτέμιδα | Τ.Κ. 19016
Τηλ. 2294087850 | mail@2gym-artem.att.sch.gr

 Πολιτισμική πρωτοπορία

ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ- 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ-ΑΜΠΕΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΪΡΟΥ

1.Το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος υιοθετεί το θέατρο του Ορχομενού, συνεργαζόμενο για 5η χρονιά με το "Διάζωμα"( έχουμε υιοθετήσει το θέατρο του Διονύσου Ελευθερέως,το θέατρο του Θορικού στη Λαυρεωτική, το θέατρο της Δωδώνης και το θέατρο της Ερέτριας στο πλαίσιο του προγράμματος "Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα") και το Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας Χανίων  υιοθετεί το θέατρο της Απτέρας. Παράλληλα το Αμπέτειο  Γυμνάσιο Καΐρου (σχολείο της ομογένειας) υιοθετεί ένα  αρχαίο μνημείο: Πυραμίδες. Έτσι δημιουργείται δίκτυο συνεργαζόμενων σχολείων. Η παρουσίαση των θεάτρων θα γίνει διαδικτυακά στη Webex.

2.Επιπρόσθετα το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος θα επισκεφθεί το Γυμνάσιο Χανίων τον Απρίλιο όπου θα πραγματοποιήσουν κοινή βιωματική δράση (δρώμενα από την Ελένη του Ευριπίδη) στο χώρο του θεάτρου της Απτέρας.

Κοινωνική ευαισθησία

1.Υιοθέτηση  γεωπάρκου Ψηλορείτη, συμμετοχή στο δίκτυο σχολείων συνεργαζόμενων με την UNESCO.

2.Υλοποίηση του προγράμματος του κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Ανωγείων. «Στης Αμάλθειας τη γη, χρώμα, άρωμα, ζωή…»

3.Έκδοση ψηφιακού  περιβαλλοντικού περιοδικού με θέμα τα γεωπάρκα.

Συνεργασία με το 2ο και το 3ο Δημοτικό Αρτέμιδος σε περιβαλλοντικές δράσεις: καθαρισμός παραλίας Αρτέμιδας, ενημέρωση πολιτών

4.Πρόγραμμα  Allforblue

Παγκόσμια κοινωνία ενεργών πολιτών

1.Συμμετοχή στο πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας « Εγώ και εσύ μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα»

 

Παρουσίαση Χτίζοντας το προφίλ του ενεργού πολίτη

2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος: Δράσεις και προγράμματα 2021-22

Χρήση της πλατφόρμας Skills Builder Hub

https://schoolpress.sch.gr/nature/archives/series/geoparko