Καλώς Ήλθατε στο 2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Αρτέμιδος
Ανδρέα Παπανδρέου 3 | Αρτέμιδα | Τ.Κ. 19016
Τηλ. 2294087850 | mail@2gym-artem.att.sch.gr

Θεατρική Ομάδα(Σύνοψη)

Παραστάσεις  του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος 2017-2020

Το θέατρο αλλά και οι εκπρόσωποί του, οι ηθοποιοί, συμβάλλουν τα μέγιστα στην σωστή ανάπτυξη της φαντασίας και της ευαισθησίας του ανθρώπου, βοηθώντας τον να γίνει ένα "έλλογο ον". Και ειδικότερα σε μία χώρα που έχει διαγράψει τόσο λαμπρή πορεία ανά τους αιώνες σε αυτόν τον τομέα, την Ελλάδα, το θέατρο δε θα μπορούσε παρά να κρατάει τα ηνία της πολιτιστικής κληρονομιάς της.

1.      Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας τη σχολική χρονιά 2017-2018 ανεβάζει τη θεατρική παράσταση Ελένη του Ευριπίδη σε διασκευή των μαθητών της Α και Β γυμνασίου, σκηνοθεσία Παπαδοπούλου Θεοδοσία, Μαρινέττα Γούναρη, σκηνικά και κουστούμια Θεοδοσία Παπαδοπούλου. Η παράσταση δόθηκε  στην τελετή αποφοίτησης στον αύλειο χώρο του σχολείου.

2.      Τον Οκτώβριο του 2019 οι μαθητές της Γ τάξης του σχολείου μας ανέβασαν την παράσταση Φον Δημητράκης του Δημήτρη Ψαθά σε διασκευή της Μαρινέττας Γούναρη και σκηνοθεσία, σκηνικά και κουστούμια Θεοδοσίας Παπαδοπούλου. Η παράσταση δόθηκε στην εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

3.      Η κωμωδία του Αριστοφάνη Όρνιθες  θα ανέβει από τους μαθητές της Γ τάξης την σχολική χρονιά 2019-2020 σε διασκευή Ελένης Τσαούση και Μαρινέττας Γούναρη, σκηνικά, κουστούμια και σκηνοθεσία  Θεοδοσίας Παπαδοπούλου. Δόθηκαν δύο παραστάσεις: στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Γέρακα και στην τελετή λήξης  στον αύλειο χώρο του σχολείου.

4.      Η παράσταση Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση (από την  ταινία  του Ροβήρου Μανθούλη ,1971) ανέβηκε στην εορτή της28ης Οκτωβρίου από τους μαθητές της Α-Β Γυμνασίου σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κουστούμια Θεοδοσίας  Παπαδοπούλου.

5.      Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας του Γρηγορίου Ξενόπουλου προετοιμάσθηκε για να ανέβει στην τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς 2020 αλλά λόγω πανδημίας μεταφέρθηκε στο επόμενο σχολικό έτος. Το έργο αυτό είναι ένα από τα αριστουργήματα του Γ. Ξενόπουλου και καταδεικνύει τη διαχρονικότητα των ιδεών του. Σε μια εποχή που μόνο τα υλικά αγαθά έχουν αξία, έρχεται η ηρωίδα του με τον τρόπο της, να δείξει ότι υπάρχουν αξίες που δεν εξαγοράζονται. Υπεύθυνες καθηγήτριες του θεατρικού έργου είναι οι Τσαούση Ε. Παπαδοπούλου Θ. και Γούναρη Μ.

Παρουσιάζουμε αφίσες από τις θεατρικές παραστάσεις

k 

th2

 

Όρνιθες

Φον Δημητράκης