Καλώς Ήλθατε στο 2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Αρτέμιδος
Ανδρέα Παπανδρέου 3 | Αρτέμιδα | Τ.Κ. 19016
Τηλ. 2294087850 | mail@2gym-artem.att.sch.gr

Νοιάζομαι και Δρω (2020)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ

Το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος συμμετέχοντας για τρίτη χρονιά στο Πρόγραμμα Νοιάζομαι και Δρω  ευαισθητοποίησε  την οικογένεια στις δράσεις του σχολείου  προσπαθώντας να την κάνει ενεργό μέλος στον εθελοντισμό. Η εμπλοκή της οικογένειας έγινε σε μια συνάντηση, στην οποία εκπαιδευτικοί και γονείς συζήτησαν για τις επικείμενες δράσεις εθελοντισμού του σχολείου μας. Ελήφθησαν  υπόψη και οι δικές τους προτάσεις.  Οι γονείς ανταποκρίθηκαν θετικά στη συγκέντρωση σχολικών ειδών για το χαμόγελο του Παιδιού προκειμένου να πάνε όλα τα παιδιά με αξιοπρέπεια στο σχολείο. Επίσης σε μια κοινή δράση συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για  τα παιδιά του Χαμόγελου  του Παιδιού. Τα τρόφιμα δόθηκαν στο κέντρο στήριξης στη Νέα Μάκρη. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να διερευνήσουν αν υπάρχουν οικογένειες που έχουν ανάγκη για να συγκεντρωθούν τρόφιμα και χρήματα. Στη συνάντηση που είχαμε με τους γονείς ζητήσαμε τη συμμετοχή και την εθελοντική τους προσφορά στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι, το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία. Οι μαθητές στο μάθημα των εικαστικών φιλοτέχνησαν όμορφες δημιουργίες  με την βοήθεια της καθηγήτριας των Εικαστικών κ. Θ. Παπαδοπούλου. Τα χρήματα διατέθηκαν για ανακούφιση των απόρων οικογενειών του δήμου μας. 

Επίσης οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος συγκέντρωσαν χρήματα για να πραγματοποιηθεί μια ευχή ενός άρρωστου παιδιού (MAKEA WISH). Ευχαριστούμε τη συνάδελφο Νάντια Αποστολοπούλου για την εξαιρετική πρωτοβουλία.

 Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδος συνεχίζοντας για τρίτη συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Νοιάζομαι και δρω” ζωγράφισαν τοΣυμβόλαιο του κύκλου 2019- 2020 με σύνθημα: Πολίτες της κοινωνίας με αλληλεγγύη και ενεργή συμμετοχή στα κοινά.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί : Παπαδοπούλου Θεοδοσία, Ρηγάτου Αναστασία και Γουναρη Μαρινεττα. 

n

n

n